Nieuws.

maandag 30 november 2015

Ook eerste patient in het UMCG geincludeerd

Afgelopen vrijdag, 27 november, omstreeks 2330u mochten we de eerste PCC dosis in het UMCG randomiseren. Het betrof een patiƫnt die zich op de SEH presenteerde met een maagbloeding. Alle procedures zijn volgens afspraak gelopen. Het CRF is vanaf de SEH met de patient meegegaan naar de afdeling, waar de zaalarts het vervolg heeft ingevuld. De dienstdoende stollingsarts heeft de deferred consent procedure doorgelopen.

Deze eerste inclusie is leerzaam geweest voor alle partijen. De logistiek rondom de studie lijkt de voornaamste uitdaging. Door ervaring op te doen kunnen we beter de zwakke plekken identificeren en repareren. Dus blijf vooral includeren! Bij vragen in het UMCG zijn dr. Jack Ligtenberg of prof. Karina Meijer meer dan bereid om deze te beantwoorden.

Nieuwsoverzicht