Nieuws.

maandag 4 januari 2016

Exacte tijdstip start PCC infusie ontbreekt regelmatig op CRF

Nu met de eerste inclusies ook de eerste Case Report Forms (CRFs) binnen zijn, valt op dat het tijdstip van de start van PCC infusie vaak niet ingevuld is. Het is echter wel een belangrijke maar ook zeer interessante secundaire parameter. Hiermee kan namelijk de tijd tussen presentatie op de SEH en de start van het couperen uitgerekend worden (zogenoemde “door-to-needle tijd”).

Een voordeel van de vaste dosis is dat het –in theorie- sneller/eerder gegeven kan worden dan de variabele dosis. Dit kan mogelijk verklaren waarom in voorgaande studies de vaste dosis even goed bleek te werken als de variabele dosis.

Door de door-to-needle tijd in de PROPER3-studie te documenteren en te vergelijken tussen de studie-armen kunnen we dus meer duidelijkheid verkrijgen. Mochten er onderliggende redenen zijn waarom het invullen niet mogelijk of bemoeilijkt is, dan vernemen wij dat graag.

Nieuwsoverzicht